Solbreda.nl

MERRY CHRISTMAS.
merry christmas

Zo al weer bijna een jaar voorbij. Nog even de feestdagen doorkomen om dan weer aan een nieuw jaar te beginnen.
Het was een goed jaar 2015. Ben met pensioen gegaan en kan dus lekker van het leuke leventje genieten.
Wel wil ik nog iedereen langs deze weg Prettige Feestdagen wensen.18-12-15. 14:27 u.


TELEURSTELLING.record

Wat gisteren een groot feest had moeten worden:
1. 40 jaar 'avondje NAC'
2. Recordaantal bezoekers in de Jupiler League.
3. Bij winst of gelijkspel periodekampioen.
Nu het werd een grote deceptie. NAC verloor van Go Ahead Eagles, die niet kwam om te voetballen, maar om een partijtje benen te schoppen. De scheidsrechter keurde ook nog eens een doelpunt van NAC Breda onterecht af.
De NAC Lightapp was ook al geen succes, omdat wij deze niet tegelijk ontvingen. Al met al dus een grote teleurstelling.
Maar een ding is zeker: En dat is dit
En na afloop was het toch weer dit


12-12-15. 11:44 u.


ARMAND R.I.P.Armand

Ik heb hem op 18 juli van dit jaar nog zien optreden met The Kik bij ons op het van Coothplein (zie mijn stukje van 19 juli 2015) en nu is Armand op 69-jarige leeftijd overleden.
Van hem kunnen we zeggen, dat de laatste hippy is heengegaan.Voor hem hoop ik, dat er in de hemel (?) cannabis te krijgen is.
Want daar was hij een liefhebber van zoals hij in een van zijn nummers zong: Het is zo fijn om heerlijk ontieglijk stoned te zijn'. Maar in geen geval is hij NIET te min. om daar te komen. R.I.P. Armand.

20-11-15. 13:15 u.


HERDENKING AANSLAGEN PARIJS GROTE MARKT BREDA.Herdenking Parijs

Vanavond naar de herdenking van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag op de Bredase 'grand-place' de Grote Markt geweest.
Had het drukker verwacht dan de ongeveer tweehonderd Bredanaars.Met het Jazz Festival of als Jantje Shit, ik bedoel Smit komt en op Koningsdag is de Markt kompleet vol.
Er werd gesproken door bijv. onze burgermeester Paul Depla. Een mooie speech en ook door vertegenwoordigers van Mondiaal Centrum Breda, iemand van de Turkse gemeenschap en ook nog iemand van de kerk.
Tussen de speeches werd er gezongen door het koor 'Tegen de Wind Mee' met toepasselijke liederen.

16-11-15. 21:20 u.


HERFSTVAKANTIE.herfstvakantie

Wij gaan altijd voor onze vakantie ver weg, maar hier in Nederland is het ook heel mooi.
Waren we in september in Hoenderloo op de Veluwe, nu zijn wij met de herfstvakantie naar Arcen in Limburg gegaan. Mooi park 'Klein Vink" en een prachtige omgeving.
Hier een paar foto's van deze mooie vakantie. Een paar werden er iets meer. Zo mooi vond ik het hier.

27-10-15. 17:55 u. Reageer


HET IS HERFST (2).herfst in Arcen

Het is natuurlijk niet alleen in Breda herfst. Zitten met de kleinkinderen in Arcen Limburg en kwamen tijdens een van onze wandelingen deze mooie paddestoelen tegen.

Nog wel een rode paddetoel met witte stippen. Wie zat daar al weer op ?


24-10-15. 22.30 u. Reageer


HET IS HERFST.herfst

Het is al echt herfst geworden. Dit is nu het uitzicht op mijn balkonnetje. Maar ja, buiten zitten is er natuurlijk niet meer bij.
Kan niet wachten voor het weer lente wordt !!!!!!!

21-10-15. 11:15 u. Reageer


WE ZIJN ER NIET BIJ !NEDELFTAL

Nederland ligt er uit. Wij gaan niet naar het EK in Frankrijk. En eerlijk: We hebben er ook niets te zoeken.
Wat mij wel opvalt is dat ondanks de uitschakeling de humor is gebleven. Hier een paar voorbeelden wat op Social Media te zien is.14-10-15. 10.30 u. Reageer


DRAMA !!!!Chuascarria

Wat was het weer een drama gisteren bij mijn clubbie NAC.
Eerste 14 minuten overwicht maar nog niet heel veel kansen. VVV komt en scoort en nog wel door Bredanaar Ralf Seuntjens. Verder was het voor NAC Breda achter de feiten aanlopen.
Wie kan hier iets aan verbeteren ? Maaskant in ieder geval niet. Als het zo door gaat spelen ze volgend jaar weer Jupiler League, maar dan wel in een leeg stadion. Hoewel dit leeg stadion ook wel een prachtig gezicht is, toen ik gisteravond helemaal bovenin stond na de wedstrijd.

03-10-15. 15:35 u. Reageer


DRUK WEEKENDthuis

Dit weekend is voor mij een druk weekend. Vanavond Seuntjens versus Seuntjens ofwel NAC Breda - VVV Venlo. Morgenochtend UVV'40 F5 - Chaam F3 (Kleinzoon).
Morgenmiddag en avond Familiedag en Princenhaagse Kermis.
En zondag de Singelloop, voorbij mijn appartementje. Dus veel bezoek, maar wel gezellig en dat allemaal om mijn zoon aan te moedigen.02-10-15. 17.45 u. Reageer


CHUASCARRIA.Chuascarria

Had van mijn dochter en schoonzoon nog een etentje te goed voor mijn verjaardag. Afgelopen zaterdag was het zover.
Zij tracteerden ons op een echt Braziliaans etentje bij een heuse Chuascarria in Scheveningen.
Het eten was geweldig. Héél veel vlees, fantastisch buffet met oesters, zalm, mosselen, salades etc.etc. en tussendoor ook nog een hele leuke show.
Je moet er niet voor je rust gaan. Maar dat is Brasil !!!!!!

29-09-15. 19:35 u. Reageer


THUIS !!!thuis

Als ik deze toren ziet, dan weet ik: Ik ben thuis !!!!
Waar wij ook vandaan komen. Vakantie, Uitstapjes, Familiebezoek etc.etc. en de toren komt in zicht dan is het altijd van:
Hè hè we zijn thuis.


21-09-15. 21.45 u. Reageer


8e LICHTSLOEPEN-PARADE EEN PRACHTIG EVENEMENT.Sloepenparade

Afgelopen zaterdag was er weer een verlichte sloepentocht. De achtste al weer en niet meer weg te denken bij de gezellige evenementen in Breda.
De weergoden waren ons goed gezind en ook het voor-programma met een spectaculair flyboardshow was top. Hier wat foto's, welke ik die avond geschoten heb.

21-09-15. 20:35 u. Reageer


TE MIDDEN VAN DE PAARSE HEIDE.Galderse Hei

Nadat we vorige week prachtig gewandeld hadden over de hei op de Veluwe, besloten wij vandaag een wandeling(tje) naar de Galderse Hei hier in Breda te maken.
Merkten wel dat de hei hier ver uitgebloeid was. Maar ja dit is het zuiden ! Maar ook hier is het héél prachtig En waar het in Hoendeloo vooral over Vincent van Gogh ging, kwamen wij hier een Bredase schilder tegen.


14-09-15. 16.55 u. Reageer


NIETS DOEN.niets doen

Nog 12 dagen en dan ben ik al weer een half jaar thuis met pensioen. Veel vrienden van mij ondergaan hetzelfde "lot". Op feestjes komen we elkaar tegen en dan wordt er geproken zo van: "Wat doe jij nu zoal ? Hoe breng jij je dagen door ?". Mijn antwoord is dan steevast: "Ik ben vooral druk bezig met niets doen".


14-09-15. 09:35 u. Reageer


OPEN MONUMENTEN DAGENkoepel

Dit weekend was het "Open Monumenten Dagen".Nu kreeg ik dus de kans om de Koepel gevangenis te bezoeken. Was er nog nooit in geweest, omdat ik blijkbaar altijd te "braaf" ben geweest om dit gebouw binnen te komen.
Moest er wel meer dan een uur voor in de rij staan, omdat de organisatie van dit bezoek aan deze ex-gevangenis niet goed was.
Maar als je dan uiteindelijk toch in dit immense gebouw staat, doet het je toch wel wat.
Hier kregen wij een rondleiding van een NHTV-studente. Na deze bezichtiging wilden wij ook nog naar het burgerweeshuis op het kloosterplein. Gelukkig stond daar geen rij, maar toen wij daar naar binnen wilden gaan, vroeg men ons of wij gereserveerd hadden.
Niet dus. Ik dacht namelijk dat het een OPEN monumentendag was !?!?!?

13-09-15. 17.50 u. Reageer


LEKKER WEEKJE ACHTER DE RUGhoenderloo

Wij hebben zojuist een lekker weekje doorgebracht in Hoenderloo op de Veluwe. Veel gewandeld op de Veluwe,waar de hei nu mooi gekleurd is.
Maar ook met witte fietsen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe rond gereden en natuurlijk ook het Kröller Müller museum bezocht.
Wat dit jaar vooral in het teken stond van Vincent van Gogh.


13-09-15. 17:10 u. Reageer


HOE TRIEST KUNNEN DE TRANEN VAN VAN COOTH ZIJN ???tranen2015Foto BN De Stem

Schrijf ik al een paar keer iets postitiefs over het van Coothplein, dat het een van de gezelligste pleintjes van Breda is geworden.
Was er gisteren een van de gezelligste evenementen van Breda op dat plein. De Tranen van Van Cooth.
Uitstekend georganiseerd door Frans Jacobs en consorten. Is Bardot dicht. Doen hier om een of andere reden niet aan mee.
Nouveau van Ham (Die al niet uitblinken in gezelligheid), maar wel deelnemen aan dit festijn, sluiten ook hun deuren en doen alleen met de buitenbars mee. Dit gaf mij zo'n triest en ongezellig beeld van ons pleintje.
Maar misschien was dat wel de bedoeling om nog meer tranen te laten lopen ?

30-08-15. 12.55 u. Reageer


MEERSEL DREEF JAARGANG 10,11 of 12 ????schoenen

Zoals ik reeds in mijn stukje van 3 september 2014 schreef, dat ik bijv. geen e-bike heb en dat wij jaarlijks naar Meersel Dreef lopen.
Dit jaar zijn we dus vandaag geweest. Wij zijn de tel kwijtgeraakt van de hoeveelste keer wij naar Meersel Dreef lopen. In ieder geval véél.
Lekker wandelweer, wat wil je nog meer en het blijft mooi dat Markdal.
Heb onderweg nog een paar mooie plaatjes gemaakt met mijn Iphone. Die kan je hier zien en hier en hier.

19-08-15. 19:25 u. Reageer


HEIMWEE NAAR HARLEY-DAG.harley

Heb toch wel heimwee naar de Harley-Dag, welke sinds 2010 niet meer bestaat. Was toch een groots en gezellig evenement. Laatste keer zelfs meer dan 100.000 bezoekers.
Ook de No Harley dag was nog wel gezellig. Maar vorig jaar mocht dat ook al niet meer. Dit jaar zou er weer een "ECHTE" Harleydag komen,maar deze werd in juni al afgelast i.v.m. aanvullende eisen van de gemeente.
Dit jaar ware er een paar honderd (?)motoren. Zoveel heb ik er niet gezien. Hier een foto van een harley en hier nog een.

16-08-15. 16.30 u. Reageer


ER MOET NU TOCH IETS GEBEUREN.jupiler

Er moet nu toch iets gaan gebeuren.
Uitspraken: Eerst middenmoot, daarna rechtstreeks behoud in Eredivisie, daarna behoud Eredivisie in nacompetitie. Dat lukte allemaal niet. Dus nu door kampioenschap in Jupiler League terug naar Eredivisie
Daden: Geen en waar staan we NU ? Juist ! De trainer kan het ECHT niet !

Wie wel ? Tonneke Lockhof misschien ? HELLUP !!!!!!!!!!

14-08-15. 22:00 u. Reageer


HET DONDERT EN HET BLIKSEMT........bliksem

Het dondert en het bliksemt zingt Guus Meeuwis. Eigenlijk is het andersom. Het bliksemt en het dondert toch ?
Wel machtig mooi !!


13-08-15. 22.15 u. Reageer


EN WEER IETS LEUKS OP ONS PLEINTJE.Eneco

Hoe gezellig het is op ons pleintje (van Coothplein) schreef ik 19 juli j.l. al n.a.v. Armand. Nu was er vandaag weer iets anders.
Vandaag kwam de 2e Etappe van de Eneco tour over het van Coothplein.Zoals je op deze foto kan zien en ook op deze.
Het wordt nog een héél erg beroemd plein.

UPDATE:
's-Middags kwamen ze ook nog 3 keer voorbij onze stamkroeg de Beyerd met toen
nog Van Hoecke en Asselman op kop.
Later zou André Greipel als eerste over de meet gaan.

11-08-15. 13:15 u. Reageer


OPEN BRIEF AAN MATS SEUNTJENS.Seuntjens

Geweldig stukje in Breda Vandaag van Thijs Kroezen: Beste Mats,....(open brief aan Mats Seuntjens)
Ook ik val Mats Seuntjens niet af, maar ik geloof ook, dat hij veel beter kan en moet!!!
Succes Mats !
09-08-15. 16.55 u. Reageer


HET WORDT STEEDS GEZELLIGER OP ONS PLEINTJE.Armand

Het wordt alsmaar gezelliger op ons pleintje (van Coothplein) nadat van de week ook de wijnbar van Bardot en the Tosti Club zijn geopend
Bij een zomerse dag net als gisteren is het van Coothplein een groot terras. Hartstikke gezellig en lekker dicht bij huis.
Liep ik gisteren over het plein stond daar plotseling Armand en de Kik een optreden te geven voor de out-store Grey naast mijn favoriete restaurant Rosso.
's-Avonds hebben we ook nog lekker met vrienden heerlijk buiten op het terras bij Bardot (Ook op van Cooth) gegeten en lekker nagetafeld.


19-07-15. 13:00 u. Reageer


TIGHADOUINI OP WEG NAAR MALAGA.Thighadouini

Gelezen op Nu.NL: NAC Breda-aanvaller Adnane Tighadouini staat voor een vertrek naar Malaga. De clubs zijn er uit en ook Tighadouini heeft overeenstemming met zijn beoogde nieuwe werkgever.
Jammer, want eindelijk kon ik net zijn naam uitspreken. Maar ik begrijp het wel. Deze jongen heeft hier echt wel ALLES al meegemaakt.
Succes Adje !


09-07-15. 19.38 u. Reageer


TROPISCH WARM.tropisch warm

Het was vandaag een van de warmste dagen van het jaar. En ik zat op mijn balkonnetje heerlijk in de schaduw achter de screens, toen er toch nog een paar fanatiekelingen aan het hardlopen waren.
Alleen de gedachte al met zo'n weer.Tot ze ter hoogte van ons zich bedachten en de singel in sprongen en zwemmend verder gingen.
Dat is nu zich echt aanpassen aan deze tropische temperaturen.
Met dank aan Liesbeth voor de foto.

2-07-15. 15:50 u. Reageer


FOTO'S VAN SRI LANKA.Sri Lanka

Hier zijn ze dan. De foto's van Sri Lanka. HIER vind je de foto's en wens je veel kijkplezier.
Het zijn er nogal veel en nog niet overal staat er een beschrijving bij. Maar dat komt nog wel.
26-06-15. 13.45 u. Reageer


DIEREN IN SRI LANKA.Dieren in Sri Lanka

Vooruitlopend op de foto's van Sri Lanka hier alvast een aantal foto's van de dieren, die voortkomen en die wij natuurlijk ook gezien hebben in Sri Lanka.
Als je ze wilt zien, moet je HIER klikken.
De andere foto's komen z.s.m.

24-06-15. 16:40 u. Reageer


BACK FROM PARADISE.Sri Lanka

Weer terug uit Sri Lanka en meteen een regenachtige dag. Vandaar alvast een paar foto's van dit mooi land.
HIER vind je de foto's en uiteraard komen er nog véél MEER.
22-06-15. 16:10 u. Reageer


DE WEEKENDEN ZIJN WEER VOOR MIJN VROUW.NAC Breda degradeert

Begin je lekker aan een mooie vakantie, rondreis door Sri Lanka, krijg je voordat je landt op Dubai (tussenstop) een aantal whatsappjes van vrienden en familie, dat NAC Breda het niet gehaald heeft en dus degradeert !!!!
Slechter kan je een vakantie toch niet beginnen. Toch ? Gelukkig is de vakantie verder fantastisch verlopen. En ja nu ben ik in de weekenden zeker thuis en moet ik voortaan vrijdag- en/of maandagavonden mijn clubbie gaan steunen en hopen, dat zij volgend seizoen weer terug in de ere-divisie keren.


20-06-15. 23:20 u. Reageer


GLAZEN HUIS IN 2016 WÉÉR IN BREDA.GLAZEN HUIS

Na zes jaar komt 3FM Serious Request weer terug naar Noord-Brabant! Het Glazen Huis wordt in 2016 opgebouwd in Breda.
Ik kan mij nog van 2008 herinneren, dat het een geweldig feest was hier in Breda en een héél groot succes.
Ik weet zeker, dat dit succes in 2016 nog beter zal zijn.


27-05-15. 16:40 u. Reageer


AFSTANDBEDIENING.Afstandbediening

Héél vroeger, toen de afstandbediening net zijn intrede had gedaan, was het nogal eens zoeken naar dat ding. Meestal was hij tussen de kussens van het bankstel geschoven.
Nu ligt hij gewoon tussen de stapel. De meesten zijn om een avondje tv te kijken en een filmpje via de xbmc-box.
Oké er ligt er ook een tussen om de schemerlampen aan te doen en een om de screens naar beneden te laten.Maar het blijft een stapel !!!

27-05-15. 16:20 u. Reageer


AMFIBIE-PARADE OP ONZE SINGEL.Amfibie

Zit ik rustig voor het raam te lezen, komt er ineens een parade met amfibie-voertuigen langs gevaren. Heb vlug mijn gsm gepakt en deze foto's gemaakt.
Dus de kwaliteit is iets minder maar het onderwerp niet.Wat je allemaal niet meemaakt op zo'n druilige ochtend met het Jazz-festival. (De foto's vergroten vanzelf als je er met de cursor op gaat staan)

16-05-15. 13:45 u. Reageer


BREDA JAZZ FESTIVAL.Jazz Festival 2015

Overmorgen begint het grootste jaarlijkse festijn in Breda 'Het Breda Jazzfestival'. Hopelijk zitten de weergoden weer mee, want dat begint ook een traditie te worden tijdens het festival. Het programma kan je HIER vinden.
En natuurlijk komen we elkaar wel ergens tegen. Misschien zaterdag wel HIER12-05-15. 11:10 u. Reageer


OOIEVAAR GESPOT.Ooievaar

Het was vandaag een prachtige dag. Dus mooi weer voor een wandeling. Vandaag zijn we weer eens door het Markdal gaan wandelen en zeggen dan telkens hoe mooi het daar is.
Tijdens de wandeling kom je ook langs het ooivaarsnest. Zagen nog net in de verte, dat een van de 2 ooievaars wegvloog. Moesten het dus alleen met mevrouw doen.
Hebben nog wel een tijdje op de andere ooievaar zitten wachten, maar die kwam dus niet opdagen. Volgende keer beter!


11-05-15. 19.58 u. Reageer


WINGS FOR LIFE WORLD RUN.World Run 2015

In Breda ging vandaag het hardloopevenement ‘Wings For Life’ van start. Dit evenement vindt over de gehele wereld plaats en kwam langs ons appartement. Ook de start vindt tegelijkertijd plaats. Deelnemers betalen 30 euro inschrijfgeld.
De complete opbrengst gaat naar onderzoek naar dwarslaesie. Bijzonder aan de wedstrijd is dat er geen vaste afstand is.
Bijna 70.000 deelnemers, waarvan in Nederland 2305 deelnemers rennen tot ze worden ingehaald door een zogeheten ‘catcher car’, die een half uur na de start vertrekt en steeds iets harder gaat rijden. Iemand die bijvoorbeeld een tempo van 10 km/uur loopt, wordt dan na 15 kilometer ingehaald. Om 20 kilometer te lopen moet een tempo van 11 km/uur worden gehaald.
Vorig jaar, toen de wedstrijd in Assen werd gehouden, haalde de winnaar 54 kilometer.
De algemene winnaar liep zijn wedstrijd in het Oostenrijkse Donautal. Daar legde de Ethiopiër Lemawork Ketema niet minder dan 78,58 kilometer af voordat de catcher car hem ingehaald had.
Voor mij deed er tenminste een bekende mee en wel Richard van de Pol Chapeau Richard !

UPDATE:
Winnares in Breda: Sandra Laros 37,7 km en
Winnaar in Breda: K. Pletz (AUT) 50,29 km.
Algemene winnaar: Lemawork Ketema (AUT) 79,9 km

03-05-15. 18:10 u. Reageer


HELP NEPAL.Help Nepal

Vorig jaar rond deze tijd zat ik in Nepal te genieten van een heerlijke vakantie. Nu is dit land geteisterd door een zware aardbeving.
Het officiële dodental ligt op ruim 5.000, maar de autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog oploopt tot 10.000. Er worden nog veel mensen vermist. Veel trekpleisters, welke wij gezien hebben liggen in puin, maar wat nog veel erger is, héél veel mensen, die wij tegen gekomen zijn of gefotografeerd hebben leven waarschijnlijk niet meer.
Daarom wil ik Nepal en de overlevenden van Nepal helpen. Hopelijk doen jullie dat ook:

Giro 555


30-04-15. 14.28 u. Reageer


KONINGSDAG 2015.KONINGSDAG 2015

Iedereen een hele fijne koningsdag. Ik zelf doe het een beetje rustig aan, heb al de Koningsnacht gevierd !!!
Oh ja het 538 Live concert is Live te horen op mijn balkon.Dus ik hoef eigenlijk niet weg.

27-04-15. 13:15 u. Reageer


NAC VRIJWEL ZEKER NACOMPETITIE.Depla

Gisteren NAC Breda verdiend zien verliezen van Heracles, en speelt nu vrijwel zeker nacompetitie. Daar kon gisteren onze burgemeester Paul Depla niets aan veranderen. Wel curieus, dat hij niet op de hoofdtribune zat, maar lekker bij ons op de B-Side. Zou het dan toch niet helemaal veilig zijn ??????
De nacompetitie spelen wil ook zeggen, dat op 31 mei pas bekend wordt of mijn clubbie in de eredivisie blijft.
Jammer genoeg ben ik dan al op vakantie en moet ik op het vliegveld van Dubai of ergens in Sri Lanka achter zien te komen of NAC Breda geen Jupiler League speelt.
26-04-15. 10.28 u. Reageer


SINGELVERKEER.singelverkeer

Het mooie weer is weer begonnen en dat wil zeggen dat de bootjes weer van stal gehaald worden.
Het is dus weer genieten van het singelverkeer wat voorbij ons balkonnetje vaart.
Ja en soms heb je van die halve zolen, die stoer willen doen, zoals op deze foto te zien is.

19-04-15. 13:15 u. Reageer


NU IS HET HELEMAAL 'ECHT'.gedicht

Gisteren een paar 'oud'-collega's op bezoek gehad voor foto-avond van onze Barcelona-trip in december. En wat brachten ze zoal voor mij mee, buiten de heerlijke flessen Chardonnay en een prachtig boeket voor mijn vrouw:
De mok, welke ik nog gekregen had van mijn ex-collega Do, waaruit ik jaren mijn soepje tussen de middag heb gedronken.
De foto op de mok is een beetje vergrijsd na al die jaren, maar ja dat ben ik toch ook !
Een echte afsluiting dus ! Nu ben ik 'echt' met pensioen !!!
Dank Marianne en René !

19-04-15. 11.10 u. Reageer


GENIETEN !genieten

Vandaag echt gemerkt dat ik met pensioen ben.Het was prachtig weer en ben dus met Baco (Hond van mijn zoon) een lekker wandelingetje gaan maken, terwijl iedereen aan het werk was. Ben in de buurt van Bavel en Wolfslaar gaan wandelen en ik moet zeggen, dat dit ook een heel mooi stukje Breda is.
09-04-15. 19:30 u. Reageer


TROTSE OPA.gedicht
strikken


Het was mij een weekje wel afgelopen week. Afscheid genomen van mijn collegae. Maar het was ook een week van mijn kleinkinderen. Job behaalt een 2e prijs in een gedichtenwedstrijd en Lulu heeft haar strik-diploma gehaald. Nou, dan ben je toch supertrots als opa !!!!!30-03-15. 13.50 u. Reageer


TE KOOP !te koop

Het werkzame leven is nu echt afgelopen.Ik zal mijn tijd nu anders moeten gaan invullen. Ben niet bang, dat ik daar moeite mee zal hebben. In ieder geval niet 's-morgens vroeg meer op mijn wekker slaan en iedere dag mijn boterhammetjes klaarmaken. Haha
30-03-15. 13:30 u. Reageer


HET WAREN 12956 FANTASTISCHE DAGEN.12956 dagen

Ja, eindelijk is het zover. Mijn werkzame leven zit erop en kan ik gaan genieten van een "vrij" leventje.
Na meer dan 35 jaar bij Ferroli Nederland (voorheen AGPO BV) gewerkt te hebben,treedt nu een nieuw tijdperk aan. Zo een van NIETS moet, alles mag.

Collegae en ex-collegae, langs deze weg wil ik jullie nog hartelijk danken voor de 12956 fantastische dagen !25-03-15. 9.15 u. Reageer


Gewoon leuk.sticker

Deze sticker kwam ik tegen tijdens de Afterparty van NAC Breda - Go Ahead Eagles. Beatrix cafe was stampvol en ook in de goot was het erg druk en gezellig. Daar zag ik deze sticker van De Rat. Leuk toch !


15-03-15. 12:10 u. Reageer


LUCKY DAY VOOR ADJE.adje

Adnane Tighadouini ofwel Adje had gisteren de dag van zijn leven.
Eerst scoort hij het belangrijke doelpunt in blessuretijd, waardoor Nac Breda de héél belangrijke "Drei Punkten" binnensleepte en een uur later mocht diezelfde Adje met mij op de foto.
Nou wat wil je nog meer ?15-03-15. 10.45 u. Reageer


GENERALE REPETITIE.65+

Het duurt nu echt niet lang meer, dat deze 'jongeman' met pensioen gaat. De woensdagen was ik al vrij, dus heb ik vandaag lekker genoten van het mooie weer. Een grote wandeling gemaakt door Ulvenhout. Een terrasje gepakt bij de Fazanterie, daarna langs het Markdal en door het Mastbosch naar ons 'eigen' balkonnetje teruggelopen. Lekker in het zonnetje genietend van een overheerlijke kwak.
Vind je het gek, dat ik niet tegen mijn naderend pensioen opziet.
Ik zag deze dag dus als een soort 'Generale Repetitie'.
Want nu duurt het echt niet lang meer.11-03-15. 19:00 u. Reageer


BEJAARD.bejaard

Van je kinderen moet je het maar hebben. "Hé bejaarde" !
Maar wat zegt wikipedia erover ?
Iemand van gevorderde leeftijd wordt wel een bejaarde genoemd. Wat die leeftijd is, is tamelijk subjectief. Vaak wordt iemand van boven de 65 als bejaard gezien,
alhoewel velen het hier ook weer niet mee eens zijn.
Zoals ik dus !22-02-15. 12.50 u. Reageer


Onderscheiding deel 2.onderscheiding

Naar aanleiding van het stukje over mijn trotse zusje, die een prinselijke onderscheiding had ontvangen moet ik haar blijdschap toch een beetje temperen, want toen mijn andere zus 9 jaar oud was (Toen was kleurentelevisie nog een utopie en met een telefoon kon je nog niet lopen), heeft zij ook al een onderscheiding gekregen van Prins Gielstan d'n Eerste van 't Aogje.
En om het nog erger te maken. Mijn eigen vrouwke heeft zo rond de eeuwwisseling een onderscheiding ontvangen van Prins Kokkiel dun Irste, Loopgraof van de Bredaose singels IJsmeester van de kouwe keuken, Opperspreekstalmeester van het voetvolk, Beschermheer van het krediet.
Ida, ik hoop, dat ik je feeststemming niet heb verpest. Veul plezier nog met de rest van het Carnaval.


16-02-15. 09:45 u. Reageer


Onderscheiding.Onderscheiding0000

In 2012 mocht mijn zwager (Nepsol) een onderscheiding van Prins Carnaval ontvangen.
Dit jaar was er dan toch eindelijk een voor een "echte" Sol. Mijn zusje kreeg gisteren een onderscheiding van Prins Carnaval. En dat ze trots en blij is, kan je wel op deze foto zien.
Proficiat Ida ! Alaaf ! Zij is in de adelstand verheven ! Alaaf !!!!!14-02-15. 12.30 u. Reageer


Carnaval.carnaval

Het is carnaval. Zulle we dan mar eel langzaom gaan beginne ? Misschien da we hier meej in de stemming komme ! Alaaf alaaf.
En komme ik oe nog tege bij dun grote optocht ? Ik sta tegenover de Mezz bij Lu Petie. Gezellig toch.
13-02-15. 19:45 u. Reageer


Weer niet !!!!!nac-vitesse

Het is NAC Breda gisteren weer niet gelukt om een overwinning te behalen. Deze keer was Vitesse te goed. Hierdoor heeft NAC Breda weer een nieuw record behaald.
Het bieromzet-record hebben ze al een tijdje, maar nu hebben ze een nieuw negatief record. Ruim 500 minuten zonder thuisdoelpunten. Maar ja, aan het publiek ligt het niet. Misschien dat de zoveelste nieuwe aanwinst 'de Zeeuw' hier eindelijk eens verandering gaat brengen.
Foto: Bron BN de Stem8-02-15. 12.30 u. Reageer


NAC Breda - Willem II.NAC -WILLEM 2

Vandaag de belangrijkste Brabantse derby van het jaar: NAC Breda - Willem II. Deze derby leeft altijd heel erg in ons Bredase.
Nu maar hopen dat de update straks ook ZEER positief wordt.

Update: Uitslag is uiteindelijk 0 - 0 geworden. Meer zat er ook echt niet in. Gaat moeilijk worden.25-01-15. 12:45 u. Reageer


Cultuurnacht 2015 (2)Cultuurnacht

Gisteravond echt de barre kou getrotseerd en weer naar de Cultuurnacht 2015 geweest. In tegenstelling tot vorig jaar begonnen we nu in de Belcrum.
Daar hebben we Electron, Podium Bloos, Kopse kant van Electron en tot slot de Watertoren bezocht. Bij de watertoren was volgens mij een ander motto. In plaats van "ZIEN" was het daar " WACHTEN".
Na al heel lang buiten hebben moeten staan wachten, waren we eindelijk binnen. Maar daar moesten we weer wachten op de lift om naar boven te gaan en daarna weer om met de trap naar boven te gaan en zo ook weer wachten om terug te gaan.Dus dat was heel jammer, zodoende waren we heel veel tijd kwijt en zijn daarna meteen met de cultuurbus naar het centrum gereden, langs het mooi verlichte Spanjaardsgat. Hier kan je een paar foto's zien van dit toch prachtige evenement.
24-01-15. 13.30 u. Reageer


Cultuurnacht 2015.Cultuurnacht 2015

De Cultuurnacht beleeft op 23 januari 2015 alweer de 6e editie en is in deze in een korte tijd uitgegroeid tot het leukste culturele evenement van de stad. Tussen 19.00 en 02.00 uur openen een dertigtal kunst- en cultuurinstellingen hun deuren voor een gevarieerd programma met optredens, tentoonstellingen en exposities. Verleden jaar trok het evenement zo'n 7000 bezoekers en ook dit jaar beloofd het weer gezellig druk te worden.
Thema Cultuurnacht 2015:
Het thema van dit jaar is ZIEN.

Zien is het waarnemen van beelden. In de werkelijkheid of in je gedachten. Tijdens de Cultuurnacht valt veel te zien. De ene keer komt iets direct binnen op je netvlies en soms is kijken niet genoeg om iets te zien.
Hier kan je het hele programma bekijken en ik hoop, dat ik je ergens tegenkom.


19-01-15. 16:08 u. Reageer


NAC flirt met shirtsponsorShirtsponsor

NAC Breda is voor komend seizoen naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.
De degradatiekandidaat uit de Eredivisie is daartoe een ludieke actie begonnen op zijn website.
Bedrijven kunnen een logo uploaden, dat op het tenue van NAC verschijnt.
08-01-15. 13.00 u. Reageer


2015 - HAPPY NEWYEAR - 2015.2015

Iedereen een geweldig en een gezond 2015 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dat al jullie wensen mogen uitkomen. En natuurlijk voor de meesten een heel goed werkzaam jaar. Ik doe ook nog ff mee.
knipoog


01-01-15. 00:01 u. Reageer


Archief 2014
Archief 2013
Archief 2012
Archief 2011


archief

© 2011 Mijn-eigen-website.nl