Solbreda.nl

Fijne JaarwisselingNieuwjaar

Bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn tot aan maandagavond al meer dan 50.000 meldingen binnengekomen. Dat liet Arno Bonte, één van de initiatiefnemers van het meldpunt, weten. De meeste klachten komen uit Amsterdam (1900), Rotterdam (1500) en Den Haag (1300). Pas vanaf dinsdagmorgen 10.00 uur mag er officieel vuurwerk worden afgestoken. Dus Pas Op met vuurwerk en denk ook aan een ander. Happy New Year !!!!

31-12-13. 17.53 u.


Nieuwe weerman bij de NOS ???weerman

Nog anderhalf jaar en dan ben ik aan mijn pensioengerechtigde leeftijd. Wil dan nog niet achter de geraniums gaan zitten. Misschien is weerman wel iets voor mij. Geen Erwin Kroll maar Gert-Jan Sol. Deze foto werd gemaakt tijdens een bezoek aan Naturalis in Leiden. Een prachtig museum om met je (klein) kinderen naar toe te gaan.

31-12-13. 12.17 u.


Merry Christmaskerst2013WK2014

Langs deze weg wens ik iedereen fijne feestdagen en ook aan alle bewoners van Residentie de Zon via deze weg Fijne Feestdagen

24-12-13. 15.53 u.


Moeten we blij zijn hiermee ???WK2014

Gisteren naar de loting gekeken. Leuk om veel herkenbare dingen terug te zien. Maar NIET mijn bril. Ik weet niet of we blij moeten zijn met de uitslag van de loting.Volgens mij toch een zware proef om "EERSTE" te worden. Want om meteen al Brazilië tegen te komen, lijkt mij niet fijn. Maar ja, we wachten maar af.

07-12-13. 10.10 u.


Back to Campinas.Rio

Maandag na een bezoek aan het strand van Ipanema rijden we weer richting Campinas. Dat de temperatuur hoog was, is op de foto te zien. Gelukkig heb je dan airco in de auto.

12-11-13. 18.45 u.


Escadaria Selarón.Rio

Zondag was weer een prachtige dag om 's-morgens eerst de Escadaria Selarón te bezoeken. De Escadaria Selarón bestaat uit een aantal trappen in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Deze verbinden de wijk Lapa met de hoger gelegen wijk Santa Teresa. De trappen zijn door de Chileense kunstenaar Jorge Selarón bedekt met gekleurde tegels. Hij begon hiermee in 1990 en was tot zijn dood op 10 januari 2013 nog steeds bezig zijn werk te verbeteren. Hier en hier en hier zie je er nog meer van.

12-11-13. 18.30 u.


Copa Cabana.Rio

Na het bezoek aan het stadion Marcana, snel terug naar Copacabana om lekker op het strand te liggen en de zee in voor verkoeling. Terwijl we daar heerlijk lagen te relaxen, was NAC Breda een prachtige overwinning aan het behalen op PSV. En dat ik niet de enige NAC-fan was op het strand, zie je Hier.

12-11-13. 17.40 u.


Maracana.Rio

Ben je in Rio, dan moet je toch ook naar het beroemde stadion Marcana.Immens stadion, waar naar wij hopen Nederland de finale gaat spelen voor het wereldkampioenschap. Hier en hier en hier kan je nog meer zien van dit stadion.

12-11-13. 17.25 u.


en dan weer naar Rio.Rio

Zo lekker een lang weekend naar de fantastische stad Rio de Janeiro. Dit beeld hadden we al gezien en ook de Suikerberg hadden we al gezien, eveneens de kerk van buiten afschuwelijk, maar binnen fantastisch mooi. Maar deze keer gingen we voor Maracana. Het voetbalstadion waar Nederland in 2014 de finale voor het wereldkampioenschap gaat voetballen.

12-11-13. 14.45 u.


Caraguatuba.Caraguatuba

Zaterdag en zondag lekker een weekendje naar zee geweest en wel naar Caraguatuba.
Het was prachtig weer en de badplaats is "gelukkig" nog niet ontdekt. Alleen door de locals. We hadden een knus, klein hotelletje en met het weer was niets mis. 29 - 34 gr. is daar heel lekker. We zijn wel een beetje verbrand ondanks het insmeren.
Oh ja en zondag waren we ook nog eens zoveel getrouwd.

04-11-13. 15.25 u.


Halloween.Halloween

Vrijdag was het halloween op de school van de kleinkinderen. Er wordt hier erg veel werk van gemaakt. Bij binnenkomst kregen we een fel rood drankje (bloed zgn.) en het personeel en de kinderen waren allemaal verkleed voor dit festijn. Nadat we de kinderen uit de versierde klas hadden opgehaald kregen we een rondleiding door de school. Er was echt van alles te zien.

04-11-13. 11.25 u.


Braziliaans Voetbal.Ponte Preta

Donderdagavond 31-10-13 hebben we een echte Braziliaanse voetbalavond meegemaakt.
Voor de wedstrijd in de buurt van het stadion gegeten, zodat we de supporters in grote getalen naar het stadion zagen lopen en toen zelf naar het stadion voor de wedstrijd Ponte Preta - Velez-Sarsfield (Arg). Een wedstrijd voor de kwartfinale van de Copa Zuid Amerika. Was fantastisch dit spektakel mee te maken. De wedstrijd eindigde overigens in een doelpuntloos gelijk spel.

04-11-13. 11.05 u.


Brazilie Deel 3.Museum Sao Paulo

We zijn al weer voor de derde keer in Brazilie. En weer was het welkom voortreffelijk. Zaterdag zijn we naar de zwemles van de kleinkinderen gaan kijken en 's-avonds heerlijk gegeten in een churrascaria, waar we natuurlijk ook weer een lekkere caipirinha hebben gedronken. De zondag begon heel warm, maar later begon het te regenen, zodat we het mooie uitzicht over San Paulo niet konden gaan zien, omdat de berg gesloten werd. Dit was jammer maar werd vergoelijkt door een bezoek aan een mooi museum voor moderne kunsten in Sao Paulo.

28-10-13. 13.55 u.


Generale Repetitie.Caipirinha

Zo nog even thuis een lekkere Caipirinha gemaakt voor ons beiden. Volgende week kunnen we ze weer proeven in het land van herkomst. En eerlijk is eerlijk, in Brazilië smaken ze toch net weer iets beter.

20-10-13. 17.25 u.


Breda.Meest gastvrije stad ???? Niet dus !!!!Inbrekersstad

Breda grijpt opnieuw naast titel 'Meest gastvrije stad' maar is wel in trek bij inbrekers.

Opnieuw grijpt Breda naast de titel 'Meest gastvrije stad'. Voor de derde keer op rij heeft Den Bosch deze titel binnengesleept. Breda kwam niet verder dan de vierde plaats.
Volgens een analyse van het Verbond van Verzekeraars telde Breda in 2012 het grootste aantal inbraakclaims van ons land: 8,3 per duizend huishoudens. Wat de provincies betreft, scoort Noord-Brabant het hoogste. Niet verwonderlijk, liefst vier steden (behalve Breda ook Tilburg, Den Bosch en Eindhoven) staan in de top 10.

09-10-13. 12.35 u.


Singelloop 2013.SinterSingel

En weer troffen we met het weer voor de Singelloop 2013. Heel veel lopers, voor de toeschouwer een beetje onoverzichtelijk omdat men in groepen vertrok.
Ook mijn zoon deed weer mee met de halve marathon. Dus weer aanmoedigen.
En ook vanuit Brazilië werd hij aangemoedigd.
En we zijn weer trots op hem. is.


06-10-13. 18.00 u.


Sint Nicolaas in Breda.SinterSingel

Groningen dacht dit jaar de primeur te hebben met de intocht van Sint Nicolaas op 16 november.Maar de goedheiligman laat zich nu al op 5 oktober in Breda zien.

Met dank aan Arma Bertens voor de foto.

05-10-13. 22.30 u.


Borreltijd.VaderZoon

Het is weer een week of zes geleden. Dus is het weer borreltijd vanavond met de oude kroegtijgers van Don Quichotte uit het Aogje.

03-10-13. 07.30 u.


NAC Breda - AZ Alkmaar.VaderZoon

Zondag om half drie voetbalt NAC Breda tegen AZ, ofwel de ploeg van Papa Nebojsa Gudelj tegen de ploeg van speler en zoon Nemanja Gudelj. En op de B-side zit een Papa en op de F-tribune zit zijn zoon. Dus laten we hopen dat de Papa's winnen, want zo heurt het toch !

20-09-13. 07.30 u.


Cultuur snuiven.Merkx tuin

Het was Open Monumentendag vandaag.Dus konden wij een beetje cultuur snuiven. Ben eerst naar het Breda's museum gegaan om daar het Kunststuk van het stadsgezicht uit 1518 te bewonderen. Ik vond het héél erg mooi.
Daarna het Huis Wijngaarde en door de hele mooie Merkxtuin weer naar de Catharinastraat, waar het Begijnhof ligt en de Waalsche Kerk staat. Hierna kwam ik langs het Valkenberg, waar een hele andere cultuur was.Breda Barst

Breda Barst.

Hier was een Belgische instrumentale band bezig, wat voor mij de moeite waard was er even naar te luisteren. Daarna het festivalterrein over gewandeld. En tot slot was het nog even goed toeven op mijn balkonnetje met een glaasje bier. Al met al een lekker dagje.

14-09-13. 20.15 u.


Enige beeld Breda in Late-Middeleeuwen.Breda 1518-20

Het Breda's Museum heeft het oudste stadsgezicht in de Nederlandse kunst verworven. Het op hout geschilderde panorama, van de hand van enkele anonieme Antwerpse kunstenaars, toont Breda in de jaren 1518-'20.
Het onbekende kunstwerk is afkomstig uit de collectie van een adellijke familie uit België. Het paneel heeft circa één ton gekost. De onthulling is donderdagmiddag om 16.00 uur. Breda's museum is ook het gehele weekend gratis toegankelijk. Dus daar moeten we ook langs a.s. zaterdag met Monumentendag.

Bron: BN De Stem.

12-09-13. 10.15 u.


Outdoor Brabant.Breda Hippique

Na de tranen van Van Cooth vorige week en de Afterparty bij Le Petit is Outdoor Brabant wel heel iets anders. Ook heel gezellig om daar wat rond te lopen en te kijken naar de verrichtingen van de paarden.
Het is een evenement, waar wij jaarlijks toch even naar toe moeten.

07-09-13. 20.45 u.


Van je collega's moet je het hebben.Collegae

Ga je tussen de middag even sportief een wandelingetje maken, kom je terug hebben je collega's je werkplek even behandeld.
Biertje weggezet, poeder (cocaine) op een blaadje met een buisje om te snuiven. Beeldscherm gekanteld, muis afgeplakt, telefoon afgeplakt.
Leuk ! Hebben zij dan echt niets te doen ? En ben ik de enige, die keihard moet werken ?

13-08-13. 12.45 u.


Bonnen opmaken !!!!Hot

Het is al weer de laatste avond van Palm Parkies met een optreden van Please! Dus moeten de bonnen weer opgemaakt worden.
Dat wordt weer zoeken in alle broek- en jaszakken. Gezellig toch ! Hopelijk is het weer iets beter dan de dinsdag met Raymond Van Het Groenewoud, toen regende het nogal. Maar dat was weer goed voor het gras en er werd weinig gebarbecued.

13-08-13. 08.15 u.


Raymond Van Het GroenewoudHot

Gisteren weer eens naar Palm Parkies in het Valkenberg geweest. Trof het niet met het weer, het miezerde maar Raymond Van Het Groenewoud was weer als vanouds.
Ben daarna meteen naar huis gegaan. Dus geen after party voor mij. Lekker naar het Uur van de Wolf gekeken. Over de afgelopen vrijdag overleden J.J. Cale " Terug naar Tulsa"

31-07-13. 10.45 u.


Ja, daar zijn ze weer !!!!Hot

Mijn zusje en zwager hebben de 4-daagse weer uitgelopen en hebben hun zoveelste medaille. En natuurlijk zijn ze ook nu weer gehuldigd op het stadskantoor, waar ook weer de gebruikelijke groepsfoto werd gemaakt. Chapeau Ida en Frans.

22-07-13. 16.15 u.


Royalties Photographer.Hot

Als je googled, kom je toch wel eens leuke dingen tegen. Zo kwam ik er achter door op mijn naam te zoeken, dat ik royalty fotograaf van De Stem ben. Tenminste volgens RoyaltyNews Toch wel grappig als je je naam onder een foto ziet staan.

19-07-13. 08.15 u.


Waterballonnengevecht in Valkenberg.Hot

Duizenden waterballonnen gingen er woensdagmiddag doorheen bij het giga waterballonnengevecht in het Valkenberg in Breda. Het kwam wat traag op gang, maar uiteindelijk ging het compleet los en waren ongeveer 250 man verwikkeld in het gevecht. En het doel, elkaar zo nat mogelijk gooien, werd bereikt. De organisatoren van studentenvereniging 't Kag van de NHTV in Breda kunnen tevreden terugkijken op het gevecht. Hoewel iets minder succesvol dan het sneeuwballengevecht begin dit jaar. Dat werd ook georganiseerd door studenten van de NHTV en daar kwamen toen ongeveer zeshonderd mensen op af.
HIER kan je een filmpje zien, gemaakt door Sjef Dieckmann.

20-06-13. 08.15 u.


Zou dit ook op mij slaan ????Hot

Denk het wel. Zal dus ook maar hééééél voorzichtig zijn. En moet ik misschien heel veel drinken. En waar kan je dat het beste doen. Juist op een terras. Dus moet men ons maar een landelijke ijs(co)vrije dag geven.

17-06-13. 13.30 u.


Weekendje weg.Jazz2013
Voor afgelopen weekend hadden we een weekendje weg geboekt. In Egmond aan Zee, hotel Zuiderduin. En ja: Je krijgt wat je verdient. Prachtig weer. Zaterdag lekker op het strand gelegen en flink verbrand, dus zo rood als een kreeft. Lazen we bij terugkomst dat er daarvoor een waarschuwing in de krant had gestaan. Jammer Te laat.
Zondag was het in het noorden bewolkt. Dus hebben we toen Bergen en Alkmaar bezocht. Vooral Alkmaar is een leuke stad. Was er nog nooit geweest. Echt geweldig.

10-06-13. 08.00 u.


Jazz Festival Breda 2013.Jazz2013
Morgen begint het Jazzfestival weer. Hopen maar op mooi weer en HIER kan je nog eens zien, waar je mij tegen kan komen. Veel Jazz-plezier allemaal.

08-05-13. 08.00 u.


Lurling redt NAC Breda.Lurling
Met twee assists en twee wonderschone doelpunten was Anthony Lurling er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat NAC een 1-3-achterstand in een 5-3-zege omboog tegen Roda JC. HIER kan je nog eens zien hoe Anthony Lurling ons uit de nood hielp. Ben daarna nog een "paar" pilsjes blijven drinken. Er was genoeg stof om over na te praten. Geweldig.

06-05-13. 09.55 u.


Brasil Part Two.Sao Paulo
We zijn weer voor een 3-tal weken naar Brazilie om mijn dochter, schoonzoon en kleinkinderen te bezoeken.Ook omdat ze rond deze periode allemaal jarig zijn. Vandaag als laatste mijn dochter. Dus dat wordt feesten en lekker uit eten bij Don Quichotte. Zondag zijn we naar Sao Paulo (Zie foto van de sky-line) geweest. We hebben daar de Cathedraal bezocht en ook de Liberdade. Dit is een Japanse wijk, waarvan wordt gezegd dat hij japanser is dan Tokio. Daarna zijn we nog naar Parque Ibirapuera geweest. Een park gigantisch groot (100 x valkenberg?!?) waar echt op zondag duizenden mensen wandelen, fietsen, joggen, skaten en andere sporten. Het is prachtig om te zien en je hoeft je er geen minuut te vervelen.

10-04-13. 20.15 u.


Doen jullie zaterdag ook mee ?earth hour
Zaterdagavond om 20.30 uur plaatselijke tijd gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Ook Nederland doet mee aan de actie. Met Earth Hour probeert het WNF aandacht te vragen voor het milieu. Het is de zevende keer dat Earth Hour wordt gehouden en dit jaar doet er een recordaantal van 147 landen mee. Op de site van het WNF hebben ruim 27.000 mensen en organisaties in Nederland aangegeven mee te doen. De teller loopt door tot de actie zaterdagavond hier van start gaat.
Ik doe mee en zeg nou eerlijk, het is nog romantisch ook. Toch ?

21-03-13. 13.00 u.


NAC Breda - Willem II.Willem II
Direct is het weer NAC Breda - Willem II. Dus de punten zijn weer in de pocket. Zal in de toekomst wel de geintjes over en weer missen. Want het zal wel een paar jaar duren, voordat Stillem II weer terug in de eredivisie komt. Als ze uberhaupt nog terugkomen. Update: En het is dus 4 - 0 geworden. Zei het toch. Makkie

17-03-13. 10.30 u.


Koning Kikkerdril.gelatine
Laatste pakje van de gelatinepudding ofwel Koning Kikkerdrilpudding.
Hoogste tijd om weer naar Brazilië te gaan en hiervan weer een hoop in te slaan. En als ik zo naar buiten kijk is het weer ook wel een reden om te gaan. Maar vooral natuurlijk mijn kleinkinderen, die net als mij van deze pudding kunnen genieten.

09-03-13. 12.00 u.


Cultuurnacht Breda 2013.cultuurnacht2013
Vanavond gaan we weer de kou trotseren. Deze keer voor de Cultuurnacht Breda
Het is al weer de 5e editie en voor mij zeker een van de leukste evenementen van Breda. Hier kan je het programma bekijken.

25-01-13. 12.00 u.


We hebben weer eens 3 punten.nac-vvv
Het was verschrillelijk koud. De wedstrijd was weer heel slecht maar in de 91ste minuut zorgde Botteghin toch voor de bevrijdende goal en haalde NAC Breda alsnog de benodigde 3 punten binnen.


19-01-13. 23.00 u.


Breda gaat weer leven ???!!!Sneeuwballengevecht
De snowball battle in het Valkenberg in Breda is afgelopen. De politie verzoekt de mensen het park te verlaten. Na een oproep op Facebook hadden bijna twaalfhonderd mensen zich voor het sneeuwballengevecht aangemeld, voornamelijk studenten van het NHTV. De gemeente vreesde voor rellen zoals in Haren. Maar dit is tot op heden niet gebeurd. De battle verliep in een gezellige sfeer. Ongeveer zeshonderd mensen waren aanwezig in het park.
Bron en foto: BN DeStem.nl

15-01-13. 19.00 u.


Archief 2012
Archief 2011


archief

© 2011 Mijn-eigen-website.nl